Korvbröd med fullkorn

Preparation Time: 2 hoursCooking Time: 45 minutes

Goda och nyttiga korvbröd med fullkorn. Smart att ha färdigt hemma i frysen. Satsen räcker till ca 22 st korvbröd.

Det är enkelt att baka egna korvbröd med fullkorn. Förutom att de är mycket godare är det nyttigare och lite matigare. Det går faktiskt ganska snabbt att baka egna korvbröd. Det här är ett nyttigt recept som innehåller fullkorn.

baka egna korvbröd med fullkorn
baka egna korvbröd med fullkorn

Ingredients

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 dl veteklivetekli
  • 4 dl gramhamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl

Instructions

  1. Smula ner gästen i en skål
  2. Värm mjölken tills den blir fingervarm. 
  3. Häll lite av mjölken över jästen och rör om så den löser sig. Tillsätt sedan resen av mjölken. 
  4. Tillsätt oljan, salt, socker, vetekli och rör om. 
  5. Tillsätt sedan grahamsmjölet och hälften av vetemjölet. 
  6. Tillsätt resten av vetemjölet lite i  taget. Använd hushållsassistenten för att knåda degen ca 5 minuter. 
  7. Låt degen jäsa till dubbel storlek (tar ca 30-60 minuter)
  8. Sedan häller du upp den på ett bakbord. 
  9. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta som är 13-25 cm.
  10. Skär degen tvärs över på det korta hållet, så att du får ut 10 st längder som är 13 cm och 2,5 cm breda. 
  11. Lägg ut korvbröden på en plåt med snittytan uppåt. 
  12. Låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  13. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i mellan 8-10 minuter eller tills korvbröden har fått fin färg. 

Recent Content