så här tillagar du korv

Tillagning

Stek, grilla eller koka korven. Om du inte har gjort korven själv eller valt färskkorv så är korven redan färdiglagad. Det innebär att den egentligen är färdiglagad. Men den brukar ändå vara godast att servera varm.

så här tillagar du korv
så här tillagar du korv

Så här grillar du korv

Grilla korvarna på svag värme och snurra dem ofta på grillen, så att de får lite färg på alla sidor och inte blir brända. På en gasolgrill med låg värme tar det ca 8 minuter att få korven genomvarm.

Så här steker du korvar

Stek korven i lite smör på medelvärme så att korven först får lite färg. Vänd korven då och då så att den får färg runt om. När den fått färg sänker du temperaturen och kör den i ungefär tio minuter till. Korven ska inte brännas, utan bara bli genomvarm

För snyggast resultat när du steker korvarna bör du använda en grillpanna
För snyggast resultat när du steker korvarna bör du använda en grillpanna

Så här kokar man korv

Koka upp vatten och lägg korven i grytan. Dra sedan grytan åt sidan och låt den stå i ungefär tio minuter. Låter du korven ligga i vattnet när det kokar är det lätt hänt att korven spricker.

Perfekta korvar

Allra smidigast är förstås att införskaffa en Hot Dog Maker från Coolstuff. Här kan man tillaga upp till 4 korvar samtidigt. Man slänger bara på korvarna och väntar i 8 minuter. Sedan har man 4 perfekt grillade korvar. Som om inte det vore nog har maskinen även en inbyggd ugn där man kan värma korvbröden. Man kan inte annat än älska den här smarta manicken. Om man nu, mot all förmodan, skulle vilja äta något annat än varmkorv så kan man använda ugnsdelen för att göra varma mackor också. Hot dog makern är ett snabbt och smidigt sätt att få nygrillad korv serverade i varma, härliga korvbröd.

Hot Dog Maker

Kortare tillagningstid på varmkorven

Vill du förkorta tiden det tar att grilla eller steka korven? Vill du servera vackra korvar och glädja både familjen och dina gäster? Då är det slotdog korvverktyg du behöver. Det gör att korvarna blir snyggare men tillagningstiden kommer också att förkortas eftersom värmen lättare kommer in i korven. Det bildas mer krispiga kanter vilket faktiskt också gör korven mycket godare.

Servera med korvbröd, ketchup, senap och lite goda tillbehör som du tycker passar!